Εκδήλωση με θέμα την ισότητα των φύλων

Στις 23/02/2023 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας εκδήλωση με θέμα «Ισότητα των φύλων, αντιλήψεις, προκαταλήψεις και πραγματικότητα», η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολείο Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».
Ιδιαίτερη τιμή για το σχολείο μας αποτέλεσε και η παρουσία στην εκδήλωσης μας, της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Αννίτας Δημητρίου, η οποία στην ομιλία της, μεταξύ άλλων, ανέλυσε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες της Κύπρου ως προς την ανάληψη ηγετικών θέσεων. Αναφέρθηκε επίσης, στα κοινωνικά στερεότυπα και στις επικρατούσες αντιλήψεις ότι οι γυναίκες είναι λιγότερο κατάλληλες για την ανάληψη ηγετικών θέσεων.
Η εκδήλωση μας χωρίστηκε σε τρεις θεματικές ενότητες.
Στην πρώτη ενότητα παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της έρευνάς μας που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των μαθητών/τριών της Β´ και Γ´ Λυκείου του σχολείου μας, τα πορίσματα της οποίας συγκρίθηκαν με τα πορίσματα μεγάλης έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανάμεσα στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στη δεύτερη ενότητα εξετάστηκε ο βαθμός συμμετοχής των γυναικών στην πολιτική, κοινωνική και επιχειρηματική ζωή του τόπου μας, σε σχέση με το τι ισχύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στην τρίτη ενότητα επιχειρήθηκε να καταγραφούν συγκεκριμένες εισηγήσεις, αντλώντας παραδείγματα από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες κατατάσσονται πρώτες στην προσπάθεια για επίτευξη της ισότητας των φύλων.Τέλος, η εκδήλωση μας έκλεισε με ένα ολιγόλεπτο φιλμάκι που ετοίμασαν οι μαθητές/τριες του σχολείου μας.



Παρουσίαση 
Σύντομο Video από την εκδήλωση