Υποχρεώσεις μαθητών/ριών  κατά τη διεξαγωγή των εξετάσεων τετραμήνων

  1. Οι μαθητές την ημέρα της εξέτασης έρχονται στο σχολείο 20 λεπτά πριν από την ώρα εξέτασης σύμφωνα με το πρόγραμμα και αποχωρούν αμέσως μετά την εξέταση.
  2. Οι μαθητές/ριες προσέρχονται στην αίθουσα του Εξεταστικού Κέντρου, 15 λεπτά πριν την έναρξη της εξέτασης με τη στολή τους. Είναι δυνατό να επιτραπεί, κατ’ εξαίρεση, η είσοδος ύστερα από απόφαση του/της προέδρου της Επιτροπής του Εξεταστικού Κέντρου ή εκπροσώπου του, σε μαθητή/τρια που καθυστέρησε να προσέλθει στην αίθουσα εξέτασης, όχι όμως μετά από παρέλευση 20 λεπτών από τη διανομή των εξεταστικών δοκιμίων στους μαθητές/ριες. Στον μαθητή που καθυστέρησε, αλλά έγινε δεκτός στις εξετάσεις, δεν παραχωρείται επιπλέον χρόνος.
  3. Τα ατομικά στοιχεία τους γράφονται από τους ίδιους κατά τη διάρκεια της εξέτασης στον ειδικό χώρο που υπάρχει στο εξώφυλλο του τετραδίου απαντήσεων. Τα στοιχεία αυτά καλύπτονται με αδιαφανή μεμβράνη από τον/την επιτηρητή/ρια κατά την παράδοση του τετραδίου.
  4. Οι μαθητές/ριες ελέγχουν το εξεταστικό δοκίμιο για τυχόν κακής ποιότητας εκτύπωση ή για άλλα, όπως π.χ τα στοιχεία του μαθήματος, ονομασία μαθήματος, αριθμός σελίδων και ερωτήσεων και κωδικός μαθήματος.
  5. Οι μαθητές/ριες γράφουν ΟΛΕΣ τις απαντήσεις στο τετράδιο απαντήσεων. Επίσης, σε όσα μαθήματα υπάρχουν ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, οι μαθητές/ριες γράφουν τις απαντήσεις στο τετράδιο απαντήσεων. Σε αντίθετη περίπτωση οι απαντήσεις δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη.
  6. Κατα τη διάρκεια της εξέτασης:
    1. Η παράδοση του γραπτού τετραδίου απαντήσεων από τους μαθητές/ριες που αποχωρούν από την αίθουσα εξέτασης είναι υποχρεωτική.
    2. Δεν επιτρέπεται η αποχώρηση κανενός από την αίθουσα εξέτασης πριν περάσουν τριάντα λεπτά (30΄) από την έναρξη της εξέτασης.
  1. Η δολίευση ή η απόπειρα για δολίευση ή η άρνηση συμμόρφωσης προς τις υποδείξεις και συστάσεις των επιτηρητών/ριών συνεπάγεται την αποπομπή του εξεταζόμενου/ης μαθητή/ριας από την αίθουσα και τον μηδενισμό του γραπτού του/της στο συγκεκριμένο μάθημα.
  2. Οι μαθητές/ριες δεν επιτρέπεται να φέρουν στην αίθουσα εξέτασης κινητό τηλέφωνο, ηλεκτρονικό ρολόι, βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, λογαριθμικούς ή άλλους πίνακες, προγραμματιζόμενες υπολογιστικές μηχανές ή οτιδήποτε σχετικό με το εξεταζόμενο μάθημα. Επιτρέπεται η χρήση υπολογιστικής μηχανής που φέρει τη σφραγίδα του σχολείου και την υπογραφή του Υπεύθυνου Καθηγητή για τη σφράγιση. Τα κινητά τηλέφωνα, αφού απενεργοποιηθούν, τοποθετούνται σε ειδικά κουτιά έξω από τις αίθουσες και τα υπόλοιπα (τσάντες, γραφική ύλη) στη γωνία της αίθουσας.
  3. Οι απαντήσεις πρέπει να είναι γραμμένες με πένα χρώματος μπλε από ξηρό μελάνι και που δεν υπάρχει δυνατότητα να σβηστεί. Τα σχήματα μπορούν να γίνονται με μολύβι. Δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση διορθωτικού υλικού.
  4. Οι μαθητές/ριες της Ειδικής Αγωγής επιτρέπεται να φέρουν στην αίθουσα εξέτασης τον απαραίτητο εξοπλισμό, όπως καθορίζεται με απόφαση της αρμόδιας αρχής.
  5. Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους την ταυτότητά τους και να γνωρίζουν τον αριθμό μητρώου τους για τις εξετάσεις.
Σημαντικό: Στην ιστοσελίδα του σχολείου, μέσω του συνδέσμου «Ηλεκτρονική Διοίκηση»,  βρίσκονται καταχωρημένα:
  1. Ο προφορικός βαθμός του Β΄ τετράμηνου, που αποτελεί το  60% της βαθμολογίας των εξεταζόμενων μαθημάτων.
  2. η εξεταστέα ύλη των εξεταζόμενων μαθημάτων.